FAQ

FAQ

Behöver jag registrera mig innan jag beställer?
Du kan anmäla dig så snart du har slutat handla eller kolla som gäst. Vår registreringsprocess är snabb, fri och sparar tid för framtida köp.

Hur ändrar jag min kontoinformation?
Så fort du loggar in på ditt konto med din e-postadress och ditt lösenord, leder det dig till din kontoöversikt för att uppdatera / redigera din kontoinformation.

Vilka typer av betalningsmetoder accepterar du?
Vi accepterar följande betalningssätt:
Visa, Master, Upptäck, American Express, Paypal, Western Union, MoneyGram, Webmoney och mer.

Kan jag ändra eller avbryta min beställning?
På grund av våra ansträngningar för att säkerställa att du får din beställning så snabbt och noggrant som möjligt så kan du kontakta vår kundtjänst och be om att avbryta eller ändra. Vanligtvis kommer alla beställningar inte att ändras eller avbokas efter 48 timmar efter beställningen.

Hur vet jag vilken storlek du ska välja?
Vänligen se vårt komplett storlekskarta för män, kvinnor och barn.

Är storleken densamma som i mitt land?
Vi uppmuntrar alla våra kunder att använda vårt storleksdiagram för att välja dina produkter. Det här är att se till att du får exakt den storlek du behöver. Så storleken kanske inte är densamma som landets standardstorlek.

Jag kan inte hitta svaren på mina frågor, hur når jag kundservice?
Vänligen läs av sidan "Kontakta oss".

Hur spårar jag mitt paket när det har skickats?
Så snart ditt paket har skickats kan du få ett e-postmeddelande som bekräftar sändningen. E-postmeddelandet ger dig spårningsnumret för ditt paket och en länk till fraktföretagets hemsida. Spåra ditt paket med beställningsnummer och e-postadress som används för din beställning.

Vad är din återvändande politik?
Vänligen lär dig från sidan "Retur".

Måste jag betala frakt för min returpost?
Ja, du är ansvarig för att du får tillbaka din returartikel (er) till det aktuella lageret.
Vi rekommenderar att du får ett spårningsnummer när du returnerar ditt paket. Om paket inte är incheckade på lageret och du inte har spårning, kan inte returneringen behandlas.

Hur byter jag min fraktadress?
Du kan ändra leveransadressen före leverans av din order, vilket betyder att orderstatusen i din "Mina beställningar" borde vara i status för bearbetning. Vänligen kontakta oss för att be om ändra din adress.

Hur vet jag om min betalning har mottagits?
När din betalning har mottagits, skickar vi dig ett meddelande för att informera dig om beställningen. Du kan också logga in på ditt konto för att kontrollera orderstatusen när som helst.